NOS SportAangepast

Sneeuwval in Barcelona hindert derde testdag Formule 1

Formule 1-coureurs kunnen in Spanje niet trainen door sneeuw

De ochtendsessie van de derde testdag in aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen is afgelast. Het circuit de Catalunya in Barcelona wordt geteisterd door sneeuwval. Max Verstappen zou sowieso niet in actie gekomen. Hij mag donderdag weer de baan op. De middagsessie gaat wel door.

De officiële twitterpagina van het Spaanse circuit meldde dat de rode vlag gehandhaafd bleef totdat het mogelijk is om met een helikopter op te stijgen.

Woensdagmiddag komt de teamgenoot van Verstappen, Daniel Ricciardo, wel aan de beurt. Maandag kwam de Australiër ook al in actie. Toen reed Ricciardo maar liefst 105 ronden in de nieuwe RB14 van Red Bull. Daarmee was hij de enige coureur met meer dan honderd ronden. Bovendien zette hij de snelste tijd neer.

Verstappen

De eerste kilometers van Verstappen in de RB14 verliepen een dag later niet zonder problemen. De Nederlander moest na één ronde alweer naar binnen vanwege problemen met de brandstoftoevoer. Uiteindelijk kwam Verstappen tot 67 ronden en de vierde tijd. Ferrari-coureur Sebastian Vettel zette dinsdag de snelste tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl