Daniel Ricciardo staat onder anderen NOS-verslaggever Louis Dekker te woord bij de testraces in Barcelona
NOS SportAangepast

Ricciardo snelste op eerste testdag: voelt beter dan vorig jaar

Puffen, kreunen, zuchten. De RB13 bezorgde Max Verstappen begin vorig seizoen meer hoofdpijn dan snelheid. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuwe auto. Met de RB14 wil Red Bull Racing meteen de aansluiting vinden met topteams Mercedes en Ferrari.

De testdagen in Barcelona geven de eerste antwoorden op de vraag of de RB14 die verwachtingen aankan. Dinsdag is het de beurt aan Max Verstappen, vandaag reed zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zijn eerste rondjes in de nieuwe bolide op het Spaanse circuit.

Dat deed hij, voor zover het te beoordelen is, vrij succesvol. De Australiër reed de snelste tijd van alle coureurs en - belangrijker - hij werkte ook de meeste rondes af.

In de ochtendsessie kwam hij tot 60 ronden, in de middag, toen het begon te regenen op het circuit, kwamen er daar nog 45 bij.

Ricciardo snelste op eerste testdag: voelt beter dan vorig jaar

"Ik ben blij dat ik zo veel heb kunnen rijden", sprak Ricciardo na zijn testdag. "De ochtendsessie was probleemloos, de middag frustrerend. Dat had alles te maken met het onstuimige weer. Dan kun je minder doen met de auto."

En zo hield de Red Bull-coureur gemengde gevoelens over aan de dag. "Maar het weer zorgde voor meer problemen dan de auto. De start voelt beter dan vorig jaar."

Is de RB14 goed genoeg om mee te doen om de wereldtitel? Ricciardo: "Door de regenachtige middag weet ik nog niet waar we staan. Ik kan dus ook nog niet zeggen of de auto het kampioenschap kan winnen."

  • AFP
    De bolide van Daniel Ricciardo op het circuit in Barcelona
  • AFP
    Daniel Ricciardo tijdens de testdagen in Barcelona

De teamgenoot van Verstappen vertelde verder dat het voor hem cruciaal is dat het team er meteen staat. De irritatie over de slechte start van vorig seizoen is nog te proeven bij Ricciardo.

Teambaas Horner tevreden

Hij zit dan ook niet te wachten op een nieuwe inhaalslag. Volgens zijn teambaas Christian Horner zijn de voortekenen in ieder geval goed. "We beginnen al veel beter dan vorig jaar. In de ochtend hebben we zo ongeveer al meer rondes gereden dan vorig jaar de hele week. De eerste indrukken zijn gewoon beter."

Ondanks de snelste rondetijd van Ricciardo op het Circuit de Catalunya wilde Horner nog niet de polonaise starten. "Wij zijn helemaal niet bezig met de tijden. Wij zijn echt aan het testen en werken ons eigen programma af."

Morgen is dus de beurt aan Verstappen. Dan maakt ook hij zijn eerste rondjes in de RB14.

Fernando Alonso ziet tot zijn ongenoegen dat zijn auto moet worden weggedragen

McLaren-coureur Fernando Alonso schoot in de ochtendsessie van de baan, nadat hij zijn rechterachterwiel was kwijtgeraakt. De 36-jarige Spanjaard zette uiteindelijk met 1.21,339 de vijfde tijd neer.

"Het was geen drama", zei McLaren-baas Zak Brown tegen de BBC. "Daar is het testen voor bedoeld. Ook Alonso zag er geen probleem in. "De auto deed het goed. Ik denk dat er veel potentie zit in het McLaren-Renault Team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl