Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

'Borussia Dortmund zet trainer Bosz op straat'

Borussia Dortmund heeft trainer Peter Bosz ontslagen. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van bronnen binnen de club. Het nieuws zou zondag naar buiten worden gebracht.

Bosz zag zijn ploeg zaterdagmiddag met 2-1 verliezen van Werder Bremen. Het was al de vijfde nederlaag in de Bundesliga. Dortmund wacht al sinds 30 september op een competitiezege.

De Duitse krant Bild weet het: Bosz ligt eruit

De clubleiding van de Duitse topclub heeft er geen vertrouwen meer in dat de Nederlander de matige resultaten kan doorbreken. Vorige week liet de clubleiding juist nog weten achter Bosz te staan, maar ook tegen Bayer Leverkusen (1-1), Real Madrid (2-3) en Werder Bremen (1-2) werd geen positief resultaat geboekt.

Borussia Dortmund begon juist zo sterk aan het seizoen. In de eerste zeven wedstrijden won Dortmund er zes en speelde het één keer gelijk. Vanaf de maand oktober werd op één bekerwedstrijd na geen enkele keer meer gewonnen. Ook in de Champions League bleef Dortmund zonder zege.

Werder Bremen-trainer Florian Kohfeldt legt een arm om Peter Bosz heen

Bosz zag bui al hangen

Bosz liet na de wedstrijd tegen Werder Bremen al weten dat een ontslag op de loer ligt. "Het kan nu zomaar ineens afgelopen zijn met mij hier", erkende hij tegen Fox Sports. "De leiding is al extreem lang rustig gebleven. Dortmund is een topclub die niet wint. Dan weet je als trainer dat er iets kan gebeuren."

Saillant detail is dat de twee voorgangers van Bosz, Jürgen Klopp en Thomas Tuchel, ook hun laatste wedstrijd als trainer van Dortmund beleefden tegen Werder Bremen.

Europa League-finale met Ajax

De 54-jarige Bosz kwam in de zomer over van Ajax. Die ploeg leidde hij vorig seizoen naar de finale van de Europa League. In de competitie eindigde hij als tweede. Bosz vertrok bij Ajax vanwege een verschil van inzicht met de leiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl