Peter Bosz heeft het zwaar bij Borussia Dortmund
NOS VoetbalAangepast

Nieuwe klap voor Bosz met Borussia Dortmund

Voor Peter Bosz wordt het er in de Bundesliga niet makkelijker op. In eigen huis verloor de coach met Borussia Dortmund van Werder Bremen: 1-2.

Het is al het vijfde competitieverlies en de negende wedstrijd zonder overwinning voor de Duitse topploeg. De laatste competitiezege van Dortmund dateert van 30 september in het uitduel met Augsburg (2-1).

Dortmund gaf voor rust niet thuis en Werder kwam verdiend op 0-1: Maximillian Eggestein vond knap de verre hoek. Na rust beet BVB wel van zich af. Door een eigen goal van Philipp Bargfrede, op de huid gezeten door Pierre-Emerick Aubameyang, werd het 1-1.

Kagawa mist levensgrote kans

Werder Bremen bleef wel kansen creëren. Roman Burki redde nog twee keer, maar was kansloos bij een kopbal van Theodor Gebre Selassie. Shinji Kagawa had de 2-2 op de schoen maar schoot via een Dortmund-rug over.

Dit was een wanvertoning van ons. Echt heel slecht.

Dortmund-aanvoerder Marcel Schmelzer na het duel met Werder Bremen

Onlangs sprak de clubleiding van Dortmund nog het vertrouwen uit in Bosz. De doelstelling bleef onveranderd: een plek bij de eerste vier. Het is de vraag of het bestuur na de nederlaag tegen Werder Bremen ook achter Bosz blijft staan.

Dortmund-aanvoerder Marcel Schmelzer stak na afloop de hand in eigen boezem: "Dit was een wanvertoning van ons. Echt heel slecht. Wij als spelers moeten ervoor zorgen dat deze situatie gaat veranderen."

Bild: Bye Bye Bosz?

Bayern München kroonde zich zonder de geblesseerde Arjen Robben tot 'herbstmeister' na een 1-0 zege in de uitwedstrijd bij het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems.

Arturo Vidal zorgde in de twintigste minuut met het hoofd (voorzet Joshua Kimmich) voor de winnende treffer. Door het 2-2 gelijkspel van RB Leipzig kan Bayern de herfsttitel niet meer ontgaan.

Het is voor de 23ste keer dat Bayern deze tussentijdse titel opeist in de Bundesliga. Bij 19 van de 22 voorgaande herfsttitels werd Bayern uiteindelijk ook landskampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl