Giovanni van Bronckhorst in Napels
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: duel beslist door persoonlijke fouten

Trainer Giovanni van Bronckhorst was ontstemd over de persoonlijke fouten die zijn ploeg dinsdag maakte in het duel met Napoli in de Champions League.

"We hebben heel lang in de wedstrijd gezeten en waren zeker niet de mindere van Napoli. De wedstrijd wordt beslist door de persoonlijke fouten. Dat waren dure missers aan onze kant", zei de coach van Feyenoord na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg. "Onder druk moet je de juiste keuzes maken. Dat was niet goed."

Van Bronckhorst: cadeautjes weggegeven

Van Bronckhorst zag na de 2-0 achterstand toch nog kansen voor zijn team. "We hebben ons daarna teruggeknokt. Die penalty (gemist door Jens Toornstra) had een kantelmoment kunnen zijn. Het is erg jammer dat die er dan niet ingaat. Dat zijn dure fouten."

'Geen tijd voor ontwikkeling'

Volgens Karim El Ahmadi is het tijd dat Feyenoord als landskampioen weer gaat presteren. "Je kunt het hebben over talenten hier of daar, maar er is geen tijd voor ontwikkeling."

"We moeten er gewoon staan", voegde de aanvoerder toe. "In de Champions League worden fouten meteen afgestraft. We moeten hier nu niet te lang in blijven hangen."

Berghuis neemt het op voor Tapia

Renato Tapia, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Jan-Arie van der Heijden verving, maakte als centrale verdediger meerdere fouten en leidde met balverlies de derde Napoli-goal in. Ploeggenoot Berghuis nam het voor hem op.

Berghuis neemt het op voor Tapia

"Die jongen heeft bijna nog niet gespeeld", aldus Berghuis. "Hij had goede intercepties, speelde met lef en probeerde vooruit te spelen."

Berghuis keek met jaloezie naar het team van Napoli, dat de selectie in vergelijking tot vorig seizoen intact hield. "Wij missen veel spelers van het kampioensteam van vorig seizoen en moeten een beetje opnieuw beginnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl