Teleurstelling bij Renato Tapia, Karim El Ahmadi en Jens Toornstra
NOS VoetbalAangepast

Fouten Feyenoord spelen Napoli in de kaart

Feyenoord heeft ook zijn tweede duel in de poulefase van de Champions League kansloos verloren. Na de 4-0 zeperd thuis tegen Manchester City bogen de Rotterdammers in Italië met 3-1 voor Napoli.

City won thuis met 2-0 van Sjachtar Donetsk en blijft koploper in de groep. Feyenoord staat stijf onderaan.

Stand groep F

1. Manchester City 2-6 (6-0)
2. Napoli 2-3 (4-3)
3. Sjachtar Donetsk 2-3 (2-3)
4. Feyenoord 2-0 (1-7)

Feyenoord miste Eric Botteghin al en zag Jan-Arie van der Heijden in de warming-up afhaken met kuitklachten. Daardoor vormden Renato Tapia en Jeremiah St. Juste het hart van de defensie en het onervaren duo oogde vooral in de openingsfase onzeker.

Mertens straft fout Tapia af

Tapia maakte direct een grote fout en kwam goed weg toen arbiter William Collum geen penalty gaf na een duel met Dries Mertens. Even later, na balverlies van Jens Toornstra, schoof Lorenzo Insigne alsnog de bal achter Brad Jones.

Lorenzo Insigne toont na zijn goal het shirt van Arek Milik, die zeker vier maanden is uitgeschakeld door een knieblessure

Die vroege treffer kwam de wedstrijd niet ten goede. Napoli nam gas terug, maar Feyenoord kwam desondanks amper van zijn helft af. In de slotfase van de eerste helft zetten de Italianen weer aan. Jones voorkwam met enkele prima reddingen echter een tweede treffer.

Mertens profiteert opnieuw

Vlak na rust kreeg Napoli de 2-0 in de schoot geworpen. Kevin Diks schoof de bal in de voeten van Dries Mertens, die eenvoudig kon scoren.

  • Pro Shots
    Dries Mertens schuift de 2-0 binnen
  • AFP
    Het elftal van Feyenoord in Napels

De ellende werd daarna alleen maar groter voor Feyenoord. Toornstra miste een door Steven Berghuis versierde penalty en twee minuten later zorgde José Callejón voor 3-0 na dom balverlies van Tapia, die met een pirouette à la Zinedine Zidane probeerde uit te verdedigen.

Napoli, dat slechts bij vlagen in de hoogste versnelling speelde, vond het daarna welletjes en Berghuis was nog dicht bij de 3-1, maar hij stuitte op Pepe Reina.

Amrabat redt de eer

Desondanks waren er in de slotfase nog lichtpuntjes voor de Rotterdammers, want na anderhalf jaar blessureleed maakte Sven van Beek zijn rentree en in de extra tijd tikte Sofyan Amrabat de 3-1 binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl