Niagara-watervallen
NOS NieuwsAangepast

De eerste sprong in Niagara-watervallen overleefde hij, de tweede niet

Hij was een van de vier mensen die ooit een val in de Niagara-watervallen hebben overleefd, maar een tweede val in de wilde watervallen werd hem fataal: het lichaam van Kirk Jones (53) werd twee weken geleden gevonden door de politie.

In 2003 sprong Jones zonder bescherming de watervallen in. Volgens zijn familie was het een stunt, hijzelf noemde het een zelfmoordpoging. Hij overleefde en hield er alleen gebroken ribben en een gekneusde ruggenwervel aan over. Jones was toen de allereerste persoon die een val van die hoogte op die plek overleefde.

Kirk Jones nadat hij de eerste stunt had overleefd in 2003

Op 19 april probeerde Jones het nog een keer, maar toen in een grote opblaasbare bal. Deze keer overleefde hij het niet. Zijn lichaam werd twee weken geleden gevonden en gisteren geïdentificeerd, meldt The Syracuse Post. De bal werd eerder al gevonden en uit het water gehaald met behulp van een boot.

Erendira Wallenda boven de Niagara-watervallen

Er worden vaker stunts uitgevoerd boven de wateren in de Verenigde Staten. Afgelopen donderdag voerde de Amerikaanse acrobate en waaghals Erendira Wallenda nog een extreme stunt uit. Ze beet zich vast in een koord dat vastzat aan een helikopter.

Wallenda zat met een touw vast aan een hoepel en deed handstanden en andere acrobatische bewegingen, terwijl de helikopter over de watervallen vloog.

Aan je tanden boven de Niagara Falls

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl