Erendira Wallenda hangt aan een hoepel boven de Niagara-watervallen
NOS NieuwsAangepast

Vrouw lift aan tanden mee met helikopter over Niagara Falls

De Amerikaanse acrobate en waaghals Erendira Wallenda heeft een extreme stunt boven de Niagara-watervallen tot een succesvol einde gebracht. Ze beet zich vast in een koord dat vastzat aan een helikopter en vloog zo een stukje mee.

De 36-jarige Erendira is moeder van drie kinderen en doet vaker stunts op grote hoogte. Deze keer hing ze aan een helikopter die 91 meter de lucht in ging. Aan het toestel hing een koord waaraan een hoepel vastzat.

Wallenda zat met een touw vast aan de hoepel en deed handstanden en andere acrobatische bewegingen. Dat deed ze terwijl de helikopter over de watervallen vloog.

Aan je tanden boven de Niagara Falls

'Prachtig en gevaarlijk'

Op beelden is te zien dat ze tot tweemaal toe in het touw bijt en vervolgens alleen nog aan haar tanden boven de watervallen bungelt. Dat kunstje heet de iron jaw. "Het was prachtig", zei ze zelf nadat ze weer veilig was geland.

De man van Wallenda, Nik, is ook acrobaat en staat eveneens bekend om zijn extreme stunts. Precies vijf jaar geleden liep hij zelf over een koord over de Niagara-watervallen. Het koppel heeft iets speciaals met die plek, zeiden ze na de stunt van Erendira. "Het is hier gevaarlijk en mooi tegelijkertijd."

Stunten boven de Niagara Falls

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl