Aangepast

De uitzending van 16 juni

Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl overleden

De Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl is overleden. Hij was van 1982 tot 1998 bondskanselier en speelde een belangrijke rol rond de val van de Muur in 1989 en de eenwording van Duitsland. Hij is 87 jaar geworden.

Kohl was de langst zittende bondskanselier van de Bondsrepubliek, dat tot 1990 alleen uit de Westduitse deelstaten bestond. Na de eenwording met de voormalige DDR kwamen ook de Oostduitse 'Länder' erbij.

Het dilemma van de PvdA: meeregeren of niet?

Nu de formatiegesprekken met GroenLinks zijn mislukt, komt naast de ChristenUnie ook steeds de Partij van de Arbeid weer ter sprake. Partijleider Asscher houdt de boot af: de kiezer heeft de partij afgestraft voor regeringsdeelname, het is nu tijd voor de oppositiebankjes.

Hoe leeft dat verder in de PvdA? Nieuwsuur peilt hoe de lokale afdelingen in de vijftig grootste gemeenten denken over een eventuele regeringsdeelname.

Brand Londense flat symbool voor kloof tussen arm en rijk

Het uitgebrande geraamte van de Grenfell-flat in Londen is een wreed symbool voor de kloof tussen arm en rijk in de Britse hoofdstad. In de flat woonden de allerarmsten. En het lijkt erop dat bij hun onderkomens de doorgaans strenge Britse bouw- en brandvoorschriften minder precies worden nageleefd, dan in de woningen van rijkere Londenaren.

Verjongingsmiddel?

Er is een run ontstaan op een middeltje dat door wetenschappers van het Erasmus MC is ontwikkeld. Bij experimenten met muizen bleek het een manier om veroudering tegen te gaan. Met het stofje werden de muizen fitter en alerter. Ze kregen bovendien een vollere vacht en hun organen gingen weer beter functioneren.

Maar nu blijken ook mensen het middel al te willen gebruiken. Er zijn leveranciers die het aanbieden. De ontdekkers noemen dat bizar en gevaarlijk.

Verouderingsbioloog Peter de Keizer, die het middel ontwikkelde, is te gast in Nieuwsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl