NOS SportAangepast

Ook in Rosmalen loopt het niet zoals Bertens wil

Na Roland Garros is ook het grastoernooi van Rosmalen op een grote teleurstelling uitgelopen voor Kiki Bertens. Ze verloor in de eerste ronde met 6-7 (6), 6-2, 2-6 van de Duitse Andrea Petkovic. Het was een grillige partij.

Bertens direct onderuit in Rosmalen na grillig optreden

Op Roland Garros ging Bertens na haar halvefinaleplaats van vorig jaar nu in de tweede ronde onderuit. Na afloop verklaarde ze 'met paniek in haar hoofd' gespeeld te hebben, een euvel waar ze vaker last van heeft.

Bertens verspeelt 4-0 voorsprong

Coach Raemon Sluiter sprak daarom de wens voor een mental coach uit en ook in Rosmalen bleek dat geen overbodige luxe. Bertens kwam in de eerste set met 4-0 voor, maar door twijfelachtig optreden gingen de volgende vijf games en de tiebreak naar Petkovic.

In de tweede set leek het lek boven bij Bertens, de nummer 27 van de wereld en twee jaar geleden halvefinaliste in Rosmalen. Petkovic, die de enige eerdere ontmoeting in 2014 had gewonnen, kwam echter sterk terug en was in het derde bedrijf de baas.

Raemon Sluiter probeert Kiki Bertens moed in te praten

Bij de mannen ging die andere vaandeldrager van het Nederlands tennis, Robin Haase, ook in de eerste ronde onderuit. Richèl Hogenkamp plaatste zich wel voor de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl