Wie wint de Ronde van Spanje?
NOS Wielrennen

Vuelta a España: wielerwatchers verdelen sterren

Drie grote rondes op rij was er een Nederlander dicht bij het podium. Maar Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema zakten alle drie diep in de derde week uit de top van het klassement.

Die serie van drie schept wel verwachtingen voor de 71ste Ronde van Spanje die vanavond in Galicië van start gaat met een ploegentijdrit. NOS-analist Maarten Ducrot ziet opnieuw mogelijkheden voor Nederlands succes. "Let op Robert Gesink. Hij wil iedereen laten zien: ik ben geen koekenbakker."

De favorieten volgens de NOS-watchers

Nelissen Lippens Ducrot Van den Berg Kock
***** Contador ContadorQuintana Quintana Quintana
**** Quintana Chaves Contador Contador Contador
*** Froome Kruijswijk Chaves Chaves Kruijswijk
** Meintjes Froome Froome M. Lopez Chaves
* Peraud Meintjes Gesink Froome López

Robert Gesink miste de Tour de France na een zware val in de Ronde van Zwitserland. Met een goede Vuelta kan hij zijn seizoen redden. "Gesink gaat geweldig goed zijn", verwacht Ducrot. "Hij wil zich laten zien en bewijzen dat hij er ook nog is. Ik denk dat hij een etappe wint en vijfde wordt in het klassement."

"Wat ik van Steven Kruijswijk moet verwachten, weet ik niet zo goed. Hij is nog nooit goed geweest in de nazomer, vaak is hij in het voorjaar sterk. Maar Kruijswijk rijdt wel stabiel, dus ik hoop dat hij kan verrassen."

  • AFP
    Chris Froome won na de Ronde van Frankrijk brons bij de tijrdrit in Rio
  • EPA
    Nairo Quintana wil zijn matige Tour goedmaken met een zege in de Vuelta
  • AFP
    Alberto Contador miste tot zijn spijt de Spelen van Rio, maar is in elk geval uitgerust

Op het podium in Madrid verwacht Ducrot over drie weken geen verrassende namen. "Voor verrassingen zullen we op volgend jaar moeten wachten, als er hopelijk met kleinere ploegen gereden wordt. De favorieten zullen weer als zombies naar de voet van de bergen rijden voor ze gaan strijden."

"Ik denk dat Chris Froome vermoeid is, bovendien is zijn ploeg niet zo sterk als in de Tour." Toch geeft Ducrot de drievoudig Tourwinnaar wel een kans. "Hij is echt fanatiek en reed in de Tour en in Rio zoals we niet eerder van hem gezien hebben."

'Contador en Quintana op één en twee'

Van Contador verwacht de NOS-analist hetzelfde als van Gesink: strijdlust. "Ook hij zal getergd zijn, omdat hij in de Tour moest afstappen. Toch zet ik Nairo Quintana bovenaan mijn lijstje. Het wordt een heel zware ronde met veel klimwerk, dat ligt hem goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl