Robert Gesink in actie tijdens de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Gesink niet naar Tour de France

Robert Gesink gaat niet met Lotto-Jumbo mee naar de Tour de France. De renner liep anderhalve week geleden een hersenschudding op bij een val in de Ronde van Zwitserland en is daar nog niet voldoende van hersteld.

Gesink sloeg over de kop in de tweede etappe toen hij door een kuil in de weg reed. Hij kwam hard met zijn hoofd op het asfalt terecht en kon zich daarna niets van het ongeval herinneren.

Afgelopen weekend bleek al dat het herstel van de 30-jarige Gesink langzamer langzaam verloopt. "Vandaag heb ik na een uur de training afgebroken", liet hij zondag weten. "Mijn herstel verloopt niet zoals gehoopt. Deze hersenschudding kost veel energie. In overleg met de medische staf bekijken we de situatie van dag tot dag."

Zonder klassementsrenner gaat Lotto-Jumbo voor etappezege

Gesink werd vorig jaar zesde in het algemeen klassement in de Tour de France en wilde dit jaar opnieuw voor een goed klassement gaan. Zonder Gesink richt Lotto-Jumbo zich op het winnen van een etappe. "In de bergen kan dat met Wilco Kelderman en we hebben een aantal mannen die vanuit een ontsnapping om de dagzege kunnen strijden op de dagen die te zwaar zijn voor de sprinters", zegt technisch directeur Nico Verhoeven.

Dylan Groenewegen gaat naar de Tour de France om te leren en misschien wel te verrassen

En in de vlakke ritten gaat de ploeg aan het werk voor sprinter Dylan Groenewegen, die dit jaar onder meer Rund um Köln won door André Greipel achter zich te laten. "Hij rijdt de Tour de France vroeger dan verwacht, maar die keuze is niet alleen gebaseerd op zijn goede uitslagen. We hebben al langer het idee dat hij de Tour de France aankan."

Groenewegen gaat om te leren naar de Tour

Groenewegen hoeft nog niets in de Tour, maar gaat vooral om te leren. "Hij kan op die manier op het allerhoogste niveau acteren en daaraan wennen richting 2018. Dat hij al vrij veel wedstrijden gewonnen heeft, is een bijkomstigheid. Dat kan ervoor zorgen dat het verwachtingspatroon hoger is, maar voor ons gaat hij naar de Tour vanuit een leerproces."

De Tour-selectie van Lotto-Jumbo

Dit zijn de negen renners die Lotto-Jumbo selecteerde voor de Tour: George Bennett (Aus), Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens (Dui), Timo Roosen, Sep Vanmarcke (Bel), Robert Wagner (Dui) en Maarten Wynants (Bel).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl