Steven Berghuis
NOS Voetbal

Berghuis op huurbasis naar Feyenoord

Feyenoord heeft Steven Berghuis kunnen verleiden tot een terugkeer in de eredivisie. De buitenspeler komt op huurbasis over van Watford. Vorig seizoen kwam hij bijna niet voor in de plannen van oud-trainer Quique Flores. Ook dit seizoen onder Walter Mazzarri lijkt er geen plek te zijn voor de Nederlander.

Na drie succesvolle seizoenen bij AZ verruilde de 24-jarige creatieveling in de zomer van 2015 de Nederlandse competitie voor de Engelse Premier League. Watford betaalde meer dan zes miljoen, maar een gelukkig huwelijk werd het nooit. Hij speelde negen competitieduels, allemaal als invaller.

Oranje

De ongelukkige Berghuis viel vaak buiten de selectie, maar kreeg aan het eind van het seizoen toch een oproep voor het Nederlands elftal. Tot zijn eigen verbazing - hij was al op vakantie in New York - mocht hij van bondscoach Danny Blind mee met de oefentrip van Oranje in Portugal, als vervanger van Bart Ramselaar.

Tegen Polen (2-1 winst) en Oostenrijk (2-0) begon de rechtsbuiten in de basis en voorzag hij Vincent Janssen tweemaal van een assist. In totaal heeft Berghuis drie interlands achter zijn naam staan.

Berghuis in 2014/2015: 22 duels, 11 goals

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl