NOS NieuwsAangepast

Massale steun aan de Maas: je wordt gedragen door de stad

'Je wordt gedragen door de stad'

In Rotterdam staan honderdduizenden mensen langs het parcours van de 36ste editie van de Marathon van Rotterdam. Kort na 12.00 uur passeerden de snelste wedstrijdlopers de finish op de Coolsingel, aangevoerd door de Keniaan Marius Kipserem. De stad heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor dit eerste grote evenement in Nederland sinds de aanslagen in Brussel van 22 maart.

De marathon trekt naar verwachting van de organisatie 925.000 belangstellenden, maar dat aantal zegt niet alles. Organisatoren schatten de belangstelling voor hun evenement om verschillende redenen vaak hoog in.

De bijzondere veiligheidsmaatregelen zijn niet zichtbaar of merkbaar voor het grote publiek, zegt NOS-verslaggever Jeroen de Jager vanaf de Coolsingel.

Extra beveiliging bij marathon van Rotterdam

Zoals bij alle grote evenementen is de veiligheidsdriehoek van politie, Openbaar Ministerie en de burgemeester paraat, laat Rotterdam weten.

Dit jaar heeft een recordaantal van ruim 41.000 mensen zich ingeschreven voor de diverse onderdelen van het hardloopevenement. Aan de marathon zelf doen 17.500 atleten mee. De oudste deelnemer is een 81-jarige man uit Steenbergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl