Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie
NOS NieuwsAangepast

Verdachte verkrachting: vrouwen moeten niet klagen maar luisteren

"Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar de mannen." Dat zei volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws een van de verdachten van een groepsverkrachting van een minderjarig meisje in Oostende.

Gisteren werd bekend dat in november een meisje van 17 door zeven jongens en mannen is verkracht terwijl ze bewusteloos was. Een filmpje van de verkrachting kwam per toeval in handen van de politie. Daarop is onder meer te zien dat de daders lachen, dansen en zingen rond het slachtoffer.

Vijf Irakezen en twee Belgen zijn opgepakt. Van een aantal van de Irakezen liep de asielaanvraag nog.

Sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld.

Burgemeester Vande Lanotte van Oostende

Zes van de zeven betrokkenen hebben volgens Het Laatste Nieuws bekend dat ze seks met het meisje hebben gehad. Bij hun ondervraging zouden ze bijzonder grof zijn geweest.

"Een van hen beweert dat "het meisje vroeg haar te pakken" terwijl op de beelden duidelijk is te zien dat er geen enkele beweging in haar zit", schrijft de krant.

'Walgelijk'

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken noemt de gebeurtenissen in Oostende "walgelijk". Volgens hem kunnen de vluchtelingen van wie de asielaanvraag nog loopt het land worden uitgezet.

Ook burgemeester Vande Lanotte van Oostende reageert fel. "We moeten niet flauw doen: sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld. We moeten onze waarden offensief verdedigen." Hij hoopt dat de verdachten zware straffen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl