NOS Voetbal

Kongolo: veiligheid gaat boven alles

Kongolo had basisplaats gehad in Hannover

Als de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland dinsdag in Hannover niet was afgelast vanwege de terreurdreiging, zou Terence Kongolo voor de tweede keer op rij in de basis hebben gestaan bij Oranje.

"Ja, ik zou weer gaan spelen. Ik had ook graag willen spelen, iedereen eigenlijk, maar veiligheid gaat boven alles", zegt de verdediger van Feyenoord, die in de oefeninterland tegen Wales als linksback begon. Dat was zijn derde interland.

Politiekazerne

De Oranje-internationals hoorden in de bus op weg naar het stadion in Hannover dat het duel niet doorging. Ze werden naar een politiekazerne geëscorteerd, waar ook de Duitse selectie was.

Kongolo: "In het begin schrok iedereen. Zo van: hoe kan dit? Ik ging op internet kijken wat er aan de hand was. We bleven rustig en wachtten af wat er ging gebeuren."

Heeft de verdediger zich op enig moment onveilig gevoeld? "Nee, nee. Je schrikt omdat het dichtbij is, maar de begeleiding was goed."

Terence Kongolo speelt zondag met Feyenoord tegen FC Twente

Vuurwerk

Eenmaal terug bij Feyenoord wilde iedereen van Kongolo weten hoe het was in Hannover. "Dat snap ik wel. Ik kan het ook gewoon vertellen, geen probleem. Marko Vejinovic was er ook bij. Ze konden het ook aan hem vragen."

Zondag speelt Kongolo met Feyenoord in een volle Kuip tegen FC Twente. Zal hij schrikken als er vuurwerk wordt afgestoken? "Nee. Ik focus me op de bal en het team. Paniek zal vast niet gebeuren bij mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl