Een leeg strand gisteren in Sharm-el-Sheikh
NOS Nieuws

Egypte: 260 miljoen euro per maand verlies bij toerisme

Egypte zegt 260 miljoen euro per maand aan inkomsten te verliezen door het wegblijven van Russische en Britse toeristen uit Sharm-el-Sheikh. Russen en Britten maken tweederde van de buitenlandse toeristen in de badplaats uit.

Ook andere Europese landen schortten vluchten naar Sharm-el-Sheikh op vanwege de vliegramp van 31 oktober, die mogelijk veroorzaakt is door een bom die op de luchthaven van Sharm-el-Sheikh aan boord van het Russische toestel is gebracht.

President Sisi bracht een bezoek aan de badplaats om ondernemers daar moed in te spreken. "Het licht zal niet uitgaan in Sharm-el-Sheikh", zei de president, maar hij kwam niet met concrete oplossingen.

Politieke onrust

Het toerisme in Egypte was al op z'n retour door de politieke onrust na de opstand tegen president Mubarak in 2011. In 2010 kwamen er 14,7 miljoen buitenlandse toeristen. Vorig jaar waren het er bijna 10 miljoen.

Egypte hoopte op een lichte stijging voor dit winterseizoen, maar de vliegramp heeft aan die hoop een eind gemaakt.

Minister Zaazou van Toerisme ziet een oplossing in het stimuleren van binnenlands toerisme en het actief werven van toeristen uit de Golfstaten en Noord-Afrika. Hij trekt vijf miljoen dollar uit voor een campagne om Britten en Russen over te halen terug te komen naar Egypte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl