NOS Schaatsen

Ter Mors schakelt zichzelf uit in wereldbekerfinale

Ter Mors valt letterlijk buiten de prijzen

Jorien ter Mors is bij haar eerste wereldbekerweekeinde in anderhalf jaar tijd net buiten de prijzen gevallen. In Toronto haalde ze de finale van de 1.000 meter, maar kwam daarin op de derde positie ten val.

Het goud ging naar de Zuid-Koreaanse Suk Hee Shim, voor de Britse Elise Christie en de Canadese Valerie Maltais. Ter Mors was in de halve finales buiten haar schuld om ook ten val gekomen, waarna ze bij de herstart knap naar de winst reed.

Langebaan

Ter Mors stond de voorbije maanden buitenspel omdat ze overtraind was. Vorige week maakte ze al haar rentree op de langebaan: bij de KNSB Cup won ze de 500 en 1.000 meter en legde daarmee beslag op een ticket voor de eerste wereldbekerwedstrijden langebaan, beide komende weekeinden in achtereenvolgens Calgary en Salt Lake City.

"Ik ben zo blij dat ik weer terug ben en hard kan schaatsen", zei ze toen.

Ter Mors: zó blij dat ik weer terug ben

Oranje stelt teleur

Bij de mannen bleef Freek van der Wart in de halve finales steken op een derde plaats. Door winst in de B-finale werd hij vijfde. Daan Breeuwsma kwam niet door de kwartfinales, net als Yara van Kerkhof bij de vrouwen.

Op de 500 meter kwamen zowel Sjinkie Knegt (die gisteren zilver pakte op de 1.500 meter), Lara van Ruijven (gisteren ook goed voor zilver, maar dan op de 500 meter) als Suzanne Schulting niet door de kwartfinales.

De aflossingsploeg bij zowel de mannen als de vrouwen werd vijfde door de B-finale te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl