NOS Schaatsen

Van Ruijven wint zilver in eerste wereldbekerfinale

Van Ruijven pakt zilver op 500 meter in Toronto

Lara van Ruijven heeft in haar eerste wereldbekerfinale zilver veroverd op de 500 meter. De Haagse shorttrackster eindigde in Toronto achter de Britse Elise Christie als tweede.

De 22-jarige Van Ruijven lag na de start vierde en leek zich niet te kunnen opwerken. Na een val van de Poolse Natalia Maliszewska en de Chinese Fan Kexin schoof ze op naar de tweede plek, achter Christie. Van Ruijven kon de Engelse daarna niet meer bedreigen.

Yara van Kerkhof strandde op de 500 meter in de halve finales. Ze werd in dezelfde heat als Van Ruijven vierde en laatste en was daardoor veroordeeld tot de B-finale. Daarin schaatste Van Kerkhof zich opnieuw naar de vierde plaats, waardoor ze in totaal als achtste eindigde.

Geen finale voor Ter Mors en Schulting

Jorien ter Mors wist zich op de 1.500 meter niet voor de finale te kwalificeren. Ter Mors, die vorige week nog indruk maakte op de langebaan bij de sprintnummers van de KNSB Cup, eindigde in haar halve finale-heat als vierde.

Ter Mors lag er lange tijd goed voor, maar raakte uit balans nadat ze in de clinch kwam met de Canadese Marianne St-Gelais. De Nederlandse verloor snelheid en liet de race vervolgens lopen.

Ook Suzanne Schulting liep de finale mis. In Montreal stond ze vorige week nog wel in de eindstrijd van de 1.500 meter, maar dit keer viel voor haar het doek in de halve finale. In de B-finale werd Schulting tweede, waardoor ze in de totaalstand achtste werd. Ter Mors meldde zich af voor de B-finale.

Geen relay-finale

Ter Mors was wel weer present in de halve finales van de relay, samen met Van Kerkhof, Van Ruijven en Schulting. De vrouwen wisten zich echter niet voor de A-finale te plaatsen. Door een val van Schulting eindigde Nederland als vierde en laatste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl