Hans Peter Minderhoud reed met Johnson een score van 82,411
NOS Sport

Geen medailles voor Oranje dressuurruiters in finale

De Nederlandse dressuurruiters zijn er tijdens de kür op muziek bij de EK in Aken niet in geslaagd een medaille te veroveren. Hans Peter Minderhoud eindigde als beste Nederlander met een score van 82,411 op de vijfde plaats.

De 41-jarige Minderhoud reed met Johnson een sterke kür, maar het was niet genoeg om in de topdrie te eindigen. Het goud ging naar de olympisch kampioene, de Britse Charlotte Dujardin, die met Valegro een score van 88,982 neerzette.

Ze bleef daarmee Kristina Bröring-Sprehe net voor. De Duitse amazone reed met Desperados een uitstekende kür en mocht 88,875 noteren. Het brons ging naar de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat met Delgado met een score van 82,714.

Sterke proef, maar niet genoeg

Zowel Diederik van Silfhout als Patrick van der Meer reed een uitstekende proef, maar het was voor beide ruiters niet genoeg voor een podiumplaats.

Van der Meer begon de finale in Aken en reed met Uzzo een degelijke kür. Hij zette een score neer van 74,375 waarmee hij uiteindelijk op de elfde plaats eindigde. Van Silfhout reed ijzersterk, maar kwam niet aan het niveau van de topdrie. Hij verliet met Arlando tevreden de bak met een score van 78,696, wat uiteindelijk goed voor de negende plaats was.

De EK in Duitsland leverde de Oranje-dressuurequipe een gouden medaille op in de landenwedstrijd en gisteren pakte Minderhoud het brons in de Grand Prix Special.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl