De schade is enorm in de havenstad
NOS Nieuws

'Chinees bedrijf overtrad voorwaarden vergunning'

Het Chinese bedrijf waar zich woensdag explosies voordeden, heeft zich mogelijk niet aan de vergunning gehouden. De explosies ontstonden, nadat een brand vat had gekregen op gevaarlijke stoffen.

Chinese media melden nu dat het bedrijf toestemming had om 10 ton cyanide op te slaan, maar dat er in werkelijkheid 700 ton lag. Ook zouden de stoffen in de open lucht hebben gelegen en niet in pakhuizen.

104 doden

Het aantal doden van de explosies in China is volgens nieuwe berichten inmiddels opgelopen tot 104. Het dodental is al eerder naar boven bijgesteld en de verwachting is dat het nog verder zal stijgen. Tientallen mensen worden nog vermist.

Onder de slachtoffers is ook een groot aantal brandweerlieden: zeker 21 kwamen om het leven en er worden er nog tientallen vermist. In jaren zijn in China niet zo veel brandweermannen om het leven gekomen.

Evacuaties

Onder de bewoners van het gebied is veel verwarring over evacuaties. Het staatspersbureau meldde dat in een straal van 3 kilometer rond het rampgebied alle inwoners zouden worden geëvacueerd. Dat zou gebeuren vanwege het gevaar van nieuwe explosies en omdat gifwolken naar bewoond gebied zouden drijven. Maar later spraken de autoriteiten die berichten tegen.

Vandaag werd overigens ook weer een overlevende uit het puin gehaald. De man van in de 40 zou in redelijke conditie verkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl