Enorme ravage na het ongeluk op de A73 bij Belfeld
NOS Nieuws

Opnieuw ongeluk met tankwagen op A73

Op de A73 is opnieuw een ongeluk gebeurd met een tankwagen. Ter hoogte van het Limburgse Belfeld reed de wagen achterop een file. Twee mensen raakten gewond, van wie een ernstig.

Bij het ongeluk zijn nog twee vrachtwagens betrokken. Uit een van de vrachtwagens is olie op het wegdek gelekt. Volgens de politie zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De weg tussen Beesel en knooppunt Het Vonderen richting Maasbracht is afgesloten vanwege de ravage. Naar verwachting is de snelweg tot ongeveer middernacht dicht. Omrijden richting Venlo of Maastricht kan via Eindhoven.

Zoutzuur

De file waar de vrachtwagen achterop reed, was veroorzaakt door het ongeluk met zoutzuur eerder op de dag. Het verkeer wordt daar van de snelweg geleid.

Even verderop naar het zuiden stroomde vanmiddag bij Roermond zoutzuur op de weg na een aanrijding met een tankauto. De snelweg naar het noorden werd even na 19.00 uur vrijgegeven.

De snelweg naar het zuiden is nog dicht door schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden. Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de A73 in die richting nog de hele nacht dicht blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl