Een tankwagen lekt grote hoeveelheden zoutzuur na een aanrijding op de A73, vlakbij Roermond
NOS Nieuws

A73 richting Venlo weer open

De A73 richting Venlo is ter hoogte van Roermond even na 19.00 uur vrijgegeven. Wanneer de snelweg naar Maastricht weer opengaat, is nog niet duidelijk, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Aan het begin van de middag stroomde op de A73 bij het Limburgse Linne zoutzuur op de weg, na een botsing tussen een vrachtwagen en een tankwagen met zoutzuur.

Opstoppingen

De brandweer spoot een schuimlaag over het zoutzuur om te voorkomen dat er nog meer dampen zouden uitslaan. Later op de middag was het gevaar voor de volksgezondheid geweken.

Doordat er op de A2 bij Echt eerder op de dag ook een ongeluk was, ontstonden grote verkeersopstoppingen in Limburg.

Mijden

Rijkswaterstaat had automobilisten opgeroepen de A2 en de A73 tussen Weert, Roermond en Geleen in beide richtingen te mijden en de reis uit te stellen tot na de avondspits.

Rond 19.00 uur stond er nog een file van zo'n 5 kilometer naar het zuiden bij Beesel, waar het verkeer op de A73 van de weg wordt geleid. Naar het noorden waren geen files voor knooppunt Het Vonderen, waar de afsluiting begint.

Reparatie

Op de A2 bij Echt moet de vangrail worden gerepareerd en een deel van het asfalt worden vervangen. Vannacht blijft steeds een rijstrook open. De reparatie is naar verwachting morgenochtend rond 05.00 uur afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl