Bill Cosby
NOS Nieuws

Cosby grapt over beschuldigingen

Bill Cosby heeft tijdens zijn onemanshow de spot gedreven met het seksschandaal waarin hij is verwikkeld. Hij grapte dat vrouwen maar beter niet kunnen drinken in zijn buurt.

Cosby plaatste de opmerkingen nadat hij een vrouw had gevraagd waarom ze de zaal verliet tijdens de voorstelling. Toen ze zei dat ze wat drinken ging halen in de lobby, antwoordde Cosby: "Pas maar op met drinken in mijn buurt."

Meerdere vrouwen beschuldigen Cosby van verkrachting en ongewenste intimiteiten. De komiek zou een verdovend middel in hun drinken hebben gedaan en zich daarna aan hen hebben vergrepen.

Het publiek in de Canadese stad London klapte enthousiast na de opmerking van Cosby.

Uitgejouwd

Toch had hij niet iedereen op zijn hand. Halverwege de voorstelling maakte iemand in het publiek hem uit voor verkrachter. De man werd uitgejouwd door de andere aanwezigen en weggevoerd door de politie.

De show in London was de tweede sinds het seksschandaal rond Cosby uitbrak. Sinds november vorig jaar had hij alle shows afgezegd, maar gisteren stond hij voor het eerst weer op de planken.

'Trouwe, geduldige en dappere fans'

Na afloop bedankte Cosby het publiek voor de hartelijke ontvangst. "Eén schreeuwpartij maar meer dan 2600 trouwe, geduldige en dappere fans genoten van het mooiste medicijn dat de mensheid kent: lachen", schreef hij in een verklaring. "Ik ben nog lang niet klaar."

Cosby is van plan nog een show in Canada te doen en daarna zijn Amerikaanse tournee te hervatten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl