NOS Nieuws

Staande ovatie voor Bill Cosby

Bill Cosby heeft bij een optreden in Canada een staande ovatie gekregen van het publiek. Het was de eerste keer dat Cosby weer op de planken stond sinds het seksschandaal rond hem begon te spelen.

De laatste keer dat Cosby zijn onemanshow opvoerde was op 21 november. Sindsdien heeft hij een tiental optredens in de VS afgezegd vanwege de controverse.

Zeker vijftien vrouwen beschuldigen de komiek van ongewenste intimiteiten en verkrachting. Gisteren nog kwamen er drie vrouwen bij die Cosby daarvan beschuldigen.

Verwensingen

Door alle ophef bleef de zaal in de stad Kitchener ongeveer voor eenderde leeg. De fans die wel waren gekomen, lachten hartelijk om het optreden. Cosby begon de voorstelling met een dankwoord aan de aanwezigen.

Buiten werden bezoekers uitgescholden door demonstranten. Bewakers en agenten waren aanwezig om een confrontatie te voorkomen.

Prachttijd

"Ik heb een prachttijd gehad", zei Cosby aan het einde van de show. Daarna vertrok hij via de achterdeur in een gereedstaande auto. Hij beantwoordde geen vragen van aanwezige journalisten en leek het rumoer buiten nauwelijks mee te krijgen.

Cosby heeft nog twee andere optredens gepland in Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl