Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu geeft een persconferentie
NOS Voetbal

Vervroegde verkiezingen bij Barcelona

Het bestuur van FC Barcelona heeft vervroegde verkiezingen aangekondigd. Josep Maria Bartomeu, de huidige preses van de Catalaanse club, maakte woensdag bekend dat de leden van Barcelona al komende zomer een nieuwe voorzitter kunnen kiezen. De verkiezingen zouden eigenlijk pas in 2016 worden gehouden.

"Ik wil met de verkiezingen de druk op de club wegnemen", zei Bartomeu. Het rommelt al langere tijd bij Barcelona. Sterspeler Lionel Messi zou in de clinch liggen met trainer Luis Enrique en een overstap naar de Engelse Premier League overwegen.

Dinsdag werd technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties op het veld. Ook wordt hem de zware straf van de FIFA wegens overtredingen bij het vastleggen van minderjarige spelers aangerekend, waardoor Barcelona in 2015 geen nieuwe spelers mag kopen.

Bartomeu nam in januari vorig jaar de voorzittershamer over van de opgestapte Sandro Rosell, die in opspraak was geraakt vanwege gesjoemel met de transfer van de Braziliaanse ster Neymar.

De 51-jarige Catalaan zou de termijn van Rosell tot 30 juni 2016 volmaken, maar onder druk van de buitenwacht heeft Bartomeu nu al nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Zelf is hij ook kandidaat, maakte hij meteen bekend.

FIFA

Bartomeu meldde tevens dat Barcelona alle formele betrekkingen met de wereldvoetbalbond tot nader order heeft opgeschort. Daartoe heeft de clubleiding besloten uit protest tegen het transferverbod.

Volgens Bartomeu is de zaak wat Barcelona betreft nog niet afgedaan. Hij kondigde onder meer een pittige brief aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl