NOS SportAangepast

Stam en Schoon grijpen naast EK-finale, alle Oranjemannen uitgeschakeld

Geen EK-finale Stam en Schoon; Lets duo is te sterk in halve finales

De beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de eindstrijd van de Europese kampioenschappen in München niet weten te halen. De Letse Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina waren in de halve finales met 21-13, 21-19 te sterk.

In de eerste set wist het Nederlandse duo nooit echt in een ritme te komen, wat misschien ook wel te maken had met de weersomstandigheden. Het regende flink in München, wat het zand en de bal zwaar maakte. De Letse tegenstandsters waren vaster in hun spel.

Schoon en Stam grijpen naast EK-finale: 'Er zat veel meer in'

Langzaam ging het bij Stam/Schoon toch beter draaien. Op 9-9 in de tweede set won het als vijfde geplaatste tweetal een lang en fraai punt en leken er kansen te liggen. Het lukte echter niet om een gat te slaan, op 16-16 waren het juist de Letten die afstand namen. Op 20-19 maakte Kravcenoka het karwei af.

Duel om brons

Schoon en Stam spelen zaterdag om 17.00 uur tegen de Mexicaanse Daniela Alvarez Mendoza en Tania Moreno om het brons, Dat duel is live te zien bij de NOS.

Eerder op de dag hadden Stam en Schoon knap het als tweede geplaatste Zwitserse team Anouk Vergé-Dépré/Menia Bentele uitgeschakeld met 22-20, 19-21 en 15-11.

Stam en Schoon knokken zich in drie sets naar halve finales

De halve finale was een herhaling van het EK vorig jaar in Wenen, toen Schoon en Stam het ook tegen Kravcenoka en Graudina opnamen. Toen won het Oranjekoppel, om vervolgens de finale te verliezen.

Alle Oranje-mannen uitgeschakeld

Bij de EK beachvolleybal in München zijn bij de heren alle Oranjekoppels al voor de kwartfinales uitgeschakeld. Vooral de nederlaag van Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer kwam hard aan in het Oranjekamp.

De wereldkampioenen van 2013 en winnaars van olympisch brons in 2016 verloren met 16-21 ,21-10, 10-15 van de Oostenrijkers Robin Seidl en Philipp Waller.

In onderstaande video's reageren Meeuwsen/Brouwer en Van de Velde/Van Werkhoven na hun nederlagen op het EK.

In de loop van de tweede set leken de Nederlanders fluitend op weg naar de zege. Vanaf 6-6 in de derde set maakten ze echter te veel fouten en viel bij de Oostenrijkers alles goed.

Mart van Werkhoven en Steven van de Velde redden het niet tegen de Polen Michal Bryl en Bartosz Losiak: 9-21, 21-23.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl