Handbalsters verliezen van Zweden op EK en eindigen op zesde plaats

De Nederlandse handbalsters zijn, net als op het vorige EK, op de zesde plaats geëindigd. In Ljubljana won Zweden het duel om de vijfde plaats met 37-32.

Handbalsters verliezen van Zweden en eindigen EK als zesde

Nederland speelde vorig jaar op het WK in de poulefase nog gelijk tegen Zweden (31-31), maar nu kwam het een belabberde start niet te boven. De ploeg van coach Per Johansson speelde rommelig, dekte matig en stuitte vaak op keepster Jessica Ryde. Zweden snelde vanaf 4-4 naar 8-4 en liep uit naar 19-11. Halverwege stond het 21-16.

Mede dankzij een goal van keepster Yara ten Holte kwam Oranje na rust één keer tot op een punt van Zweden (29-28). Daarna staken de slordigheden weer de kop op en al snel was de marge vijf punten.

Dat gat kon niet meer gedicht worden door Oranje, waardoor het EK werd afgesloten met een nederlaag. Naast de vijfde plek stond er bij het duel met Zweden niks meer op het spel. Een medaille op het EK zat er al niet meer in en een ticket voor het komende WK was al binnen.

EK-finale tussen Noorwegen en Denemarken

De finale van het EK handbal gaat tussen Noorwegen en Denemarken. Noorwegen gaf olympisch kampioen Frankrijk een pak slaag: 28-20.

Denemarken drong voor het eerst sinds 2004 door tot de finale. De Deense vrouwen wonnen in een spijkerhard duel met 27-23 van Montenegro.