Angela Malestein was er weer bij.
NOS Sport

Handbalsters winnen ook van Denemarken en lijken klaar voor EK

De Nederlandse handbalsters hebben ook de derde oefenwedstrijd in het kader van de Golden League gewonnen, tegen Denemarken werd het 26-25.

Het treffen met de Deensen was het laatste oefenduel voor het EK, dat voor Nederland aanstaande zaterdag begint met een wedstrijd tegen Roemenië.

Nederland had het in de eerste helft moeilijk en kwam met 8-4 achter, maar de ploeg van de Zweedse bondscoach Per Johansson kwam sterk terug en knokte zich naar een zege.

Winnaar

Door deze overwinning heeft Nederland deze Golden League-week afgesloten als winnaar. Eerder werden Noorwegen en Brazilië ook al verslagen.

De Nederlandse verdediging speelde sterk, maar de hoofdrol in dit duel was weggelegd voor Angela Malestein. Met twaalf treffers had ze een belangrijk aandeel in de zege. Tegen Brazilië zat Malestein nog op de tribune. De bondscoach koos ervoor om andere speelsters in die wedstrijd ritme op te laten doen.

De Nederlandse handbalsters zijn bij de loting voor het EK in Groep C gekoppeld aan olympisch kampioen Frankrijk, Roemenië en mede-gastland Noord-Macedonië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl