NOS SportAangepast

Favorieten Stam en Schoon sluiten groepsfase WK beachvolleybal in stijl af

Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de groepsfase van de WK beachvolleybal afgesloten in stijl. De nummers een van de wereld wonnen in Rome ook hun derde en laatste groepsduel en vervolgen hun toernooi woensdag bij de laatste 32.

Voor de Argentijnsen Ana Gallay en Fernanda Pereyra, die ook al zeker waren van de volgende ronde, bleken Stam en Schoon een maatje te groot: 22-20, 21-10. Eerder wonnen Schoon en Stam ook al van Núnez/Williams (21-5, 21-8) en Rivas Zapata/Chris (21-17, 21-15) zonder een set af te staan.

Katja Stam en Raïsa Schoon

Stam en Schoon, die vorig jaar in Tokio debuteerden op de Olympische Spelen, wonnen in maart een Elite 16-toernooi in Mexico en stonden daarnaast nog twee keer in een finale.

Immers en Boermans verliezen

Voor Stefan Boermans en Matthew Immers is een plek in de volgende ronde nog allesbehalve zeker. Het als zevende geplaatste duo verloor zondag hun tweede groepsduel in twee sets van Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Collado (26-28, 16-21). Na de eerdere zege op het Chinese duo Ha/Wu komt het voor Boermans en Immers aan op het laatste groepsduel. De Nederlanders nemen het dan op tegen Martin Ermocora en Moritz Pristauz, die de eerste twee duels wonnen.

Ook Leon Luini en Ruben Penninga slaagden er zondagavond niet in om hun tweede poulewedstrijd te winnen. Zij verloren met 21-10, 21-17 van de Noren Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sorum. Op maandag spelen Luini en Penninga hun derde poulewedstrijd tegen een Italiaans duo.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich eerder al voor de knock-outfase. Op maandag spelen zij nog voor poulewinst tegen een duo uit Finland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl