De verdachte na een eerdere arrestatie, in 2018 in Arizona
NOS Nieuws

Verdachte opgepakt voor schietpartij Sacramento, waarbij 6 doden vielen

De politie in Sacramento, de Californische hoofdstad, heeft een man opgepakt, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de grote schietpartij afgelopen weekend. Daarbij kwamen zes mensen om het leven, en raakten twaalf anderen gewond.

Dandrae Martin (26) wordt verdacht van geweldpleging met een dodelijk wapen, maar zijn precieze rol in de schietpartij is niet duidelijk. Hij wordt ook verdacht van het rondlopen met een geladen wapen, iets dat hij als veroordeeld crimineel niet had mogen doen. Martin werd eerder veroordeeld voor onder meer zware mishandeling en drugsbezit.

Martin wordt later vandaag voorgeleid aan de rechter. Het onderzoek is nog volop gaande, aldus de politie, en er worden meer arrestaties verwacht.

100 kogels binnen een minuut

Bij de schietpartij werden afgelopen zondagochtend binnen een minuut ruim 100 kogels afgevuurd in het uitgaanscentrum van de stad, terwijl veel publiek van bars en nachtclubs op weg naar huis was.

Aan de schoten ging een ruzie vooraf, waarvan beelden veel op sociale media gedeeld werden:

"De schaal van het geweld is echt ongekend, ik heb dit in 27 jaar nog niet meegemaakt", zo reageerde politiechef Kathy Lester in een toelichting op de arrestatie. "We zijn gechoqueerd en diepbedroefd door deze tragedie." Volgens Lester wordt het onderzoek enorm geholpen door medewerking van getuigen, die meer dan 100 video's en foto's instuurden van de schietpartij en vermeende daders.

Vuurwapengeweld is een hardnekkig probleem in de VS. Alleen al in 2020 werden ruim 19.000 mensen in het land doodgeschoten: gemiddeld 53 per dag. Dat blijkt uit cijfers van het Gun Violence Archive.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl