Reuters

Bernie Sanders heeft in een toespraak tot zijn Democratische partijgenoten opnieuw zijn volledige steun uitgesproken voor Hillary Clinton. "Iedere objectieve waarnemer zal tot de conclusie komen dat, gezien haar ideeën en haar leiderschap, Hillary Clinton de volgende president van de Verenigde Staten moet worden", zei Sanders op de Democratische conventie in Philadelphia.

De 74-jarige senator van Vermont, die het in de voorverkiezingen moest afleggen tegen Clinton, werd ontvangen met een staande ovatie van zo'n drie minuten. Overal in de zaal hielden Sanders-aanhangers bordjes met zijn naam omhoog. Die werd ook minutenlang gescandeerd. Verscheidene Bernie-fans barstten tijdens de speech in huilen uit.

"Ik denk dat veel mensen teleurgesteld zijn in het resultaat van de strijd om de nominatie voor de Democratische partij", zei Sanders aan het begin van zijn toespraak. "Dat ben ik misschien nog wel het meest van iedereen. Maar we mogen trots zijn op de dingen die we hebben bereikt. Onze politieke revolutie gaat door."

Sanders: leider nodig die met echte oplossingen komt

Hij benadrukte opnieuw dat de inkomensongelijkheid in de VS moet worden aangepakt. "Deze verkiezingen gaan er niet om wie de beste kandidaat is, wie de beste campagne voert of wie de meeste donaties binnenhaalt. Het is belangrijk dat de VS een president kiest die de problemen in ons land herkent. Een president die met reële oplossingen komt."

Trump is alleen maar bezig met het beledigen van bevolkingsgroepen.

Bernie Sanders

Sanders richtte zijn pijlen vervolgens op de Republikeinse presidentskandidaat Trump. "We kunnen geen leider gebruiken die angst en verdeeldheid zaait. Trump is alleen maar bezig met het beledigen van bevolkingsgroepen. Clinton begrijpt dat diversiteit onze kracht is."

Ook first lady Michelle Obama liet in haar toespraak haar weerzin tegen Trump blijken, zonder dat ze zijn naam noemde. "Deze verkiezing en elke verkiezing gaat erom wie de macht krijgt onze kinderen de komende vier of acht jaren van hun leven te vormen", zei ze. "Onze nieuwe president moet snappen dat de problemen in de VS niet zwart of wit zijn. Die begrijpt dat een politieke boodschap zich niet laat vertalen in 140 tekens, zoals op Twitter."

Michelle Obama: ik word elke dag wakker in een huis gebouwd door slaven

"Er is maar één persoon die ik die deze verantwoordelijkheid toevertrouw, maar één persoon van wie ik geloof dat die echt de capaciteiten heeft om president van de Verenigde Staten te zijn", liet de echtgenote van president Barack Obama weten. "Dat is Hillary Clinton."

STER reclame