Muhammad Ali en Bill Clinton op een foto uit 2005
NOS Nieuws

Bill Clinton spreekt op uitvaart Muhammad Ali

Muhammad Ali wordt volgende week vrijdag begraven in zijn geboortestad Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky. De uitvaart is toegankelijk voor het publiek. Een van de sprekers zal oud-president Bill Clinton zijn.

Een woordvoerder van de familie zegt dat de bokser wilde dat mensen van alle gezindten de dienst bij kunnen wonen. Omdat Ali lid moslim was zal een imam de ceremonie leiden.

Het lichaam van Ali zal de komende dagen naar Louisville worden overgebracht. Vrijdag volgt dan een processie door de stad, onder anderen door de wijk waar hij opgroeide en over de Muhammad Ali Boulevard.

De uitvaart wordt gehouden in stadion van Louisville, met plek voor 20.000 mensen. De dienst wordt rechtstreeks uitgezonden via internet. Behalve Clinton spreken acteur Billy Crystal en sportpresentator Bryant Gumbel. Na de bijeenkomst wordt het lichaam van Ali in besloten kring begraven.

De 74-jarige bokslegende overleed gisteravond in het bijzijn van familie aan de gevolgen van een septische shock. Daarbij is sprake van ernstige bloedvergiftiging met een lage bloeddruk tot gevolg. De organen krijgen dan niet meer voldoende zuurstof.

Ali werd afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis in Phoenix met ademhalingsproblemen. Die zouden moeilijk te behandelen zijn vanwege parkinson, waaraan Ali al sinds de jaren 80 leed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl