AFP

Kiki Bertens heeft op Roland Garros gestunt door ten koste van Australian Open-winnares Angelique Kerber tot de tweede ronde door te dringen.

Drie dagen na in Nürnberg haar tweede WTA-titel te hebben gepakt, won de mondiale nummer 58 met 6-2, 3-6, 6-3 van de Duitse nummer drie van de wereld.

Bertens stunt tegen Kerber Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kerber begon het duel met een lovegame, maar in het vervolg van de eerste set domineerde de zelfverzekerd spelende Bertens. Ze forceerde breaks op 1-1 (op love na een backhandmisser van Kerber) en 4-2 (dankzij een backhandvolley) en serveerde de set resoluut op love uit.

In de tweede set kwam Bertens serverend wat meer onder druk te staan en werd ze bij 2-3 op love gebroken. Ze brak direct terug, maar de Wateringse verloor meteen weer haar opslag door een fout met haar doorgaans solide forehand.

Dat was tekenend voor de tweede set, waarin Kerber de winst nauwelijks had te danken aan haar eigen winners, maar vooral aan het tijdelijk minder vaste spel van haar opponente.

Angelique Kerber EPA

Kerber liet zich bij 0-3 in de derde set behandelen aan haar schouder, maar kon het tij niet keren, al overleefde ze nog wel twee matchpoints, het eerste dankzij een miraculeuze passeerslag.

"In de derde set had ik het weer onder controle", keek Bertens stralend terug, maar ze gaf toe dat ze in de laatste game "heel nerveus" was geweest.

Bertens: was erg nerveus in de laatste games

STER reclame