NOS Sport

Bertens na stunt in Parijs: even de tranen laten lopen

Bertens: even de tranen laten lopen

Na afloop van haar sensationele zege op Angelique Kerber op Roland Garros kon Kiki Bertens haar geluk niet op. Door een combinatie van pure blijdschap en intense opluchting vloeiden er tranen bij de 24-jarige Wateringse, die vorig jaar in Parijs aantrad met gezondheidsproblemen.

"Natuurlijk denk je aan die momenten terug en onder de douche heb ik even de tranen laten lopen. Ik ben nu gewoon gezond, ben heel erg blij, zit lekker in m'n vel en sta goed te tennissen. Ik voel mij echt heel erg goed."

Vorm meegenomen

Bertens schreef vorige week het WTA-toernooi van Nürnberg op haar naam en won daar ook de dubbel. De vorm die ze van daar meenam, vertaalde zich in een indrukwekkend optreden tegen Kerber, de nummer drie van de plaatsingslijst in Parijs.

Bertens stunt op Roland Garros tegen Kerber

"Ik kwam met veel vertrouwen hierheen en ik ging de baan op met het idee om mijn eigen spel te spelen. Dan win je de eerste set, gaat zij wat aanpassen in de tweede set en maak ik hier en daar wat foutjes. Maar in de derde set was ik weer goed gefocust", aldus de pupil van Raemon Sluiter.

Toch eisten de vele wedstrijden een beetje zijn tol. "Ik voelde het wel in de tweede set, m'n benen liepen een beetje vol. Maar ik bleef er wel voor gaan, ik probeerde goed te blijven bewegen en gelukkig ben ik er doorheen gekomen vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl