NOS Nieuws

Eindhoven maakt zich op voor kampioensfeest PSV

Eindhoven bereidt zich voor op kampioensfeest PSV

In Eindhoven durfden ze er niet al te hard op te rekenen, maar het gaat echt gebeuren: vanavond wordt voetbalclub PSV gehuldigd op het Stadhuisplein. En dus wordt er in de stad sinds gisteravond hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het kampioensfeest.

Afgelopen nacht is doorgewerkt om het podium af te krijgen, zodat vanavond om 18.45 uur de spelers op het podium kunnen staan.

Gisteren werd PSV voor de 23e keer kampioen van de eredivisie. Er ging een hectische middag aan vooraf: voor de laatste speelronde stonden Ajax en PSV in punten gelijk, maar de Amsterdammers hadden een veel beter doelsaldo. Maar omdat PSV uit bij PEC Zwolle won en Ajax op bezoek bij De Graafschap niet verder kwam dan een gelijkspel, ging de kampioensschaal naar PSV. Dat werd gisteravond al uitbundig gevierd in Eindhoven.

Vanavond wordt dat nog eens overgedaan met de officiële huldiging. Voorafgaand aan het feest is er om 16.00 uur een speciale huldiging in het stadion van PSV. Kinderen en mensen met een beperking krijgen de gelegenheid om de spelers en de staf te feliciteren met de titel. Rond vijven zullen de spelers op een platte kar van het stadion naar het Stadhuisplein worden gereden.

Overigens is het vandaag dubbel feest in Eindhoven: ook hockeyclub Oranje Zwart is landskampioen geworden. De hockeyers zullen om 17.00 uur gehuldigd worden, op hetzelfde podium waar 's avonds de voetballers hun opwachting zullen maken.

De huldiging van Oranje Zwart en PSV is vanaf 17.15 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl

Voorbereidingen feest Eindhoven in volle gang

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl