NOS Nieuws

Eindhoven viert kampioenschap PSV

Kampioen PSV verwelkomd bij stadion

Het kampioensfeest is in Eindhoven in volle hevigheid losgebarsten. In het centrum van de stad vieren supporters massaal dat hun PSV op de laatste speeldag alsnog de titel in de wacht sleepte.

Tot in de late uurtjes werd feest gevierd

In het uitgaansgebied Stratumseind is het al de hele middag een roodwit feest. Aan het begin van de avond breidde zich dat uit naar de rest van het centrum. Bier, gezang en nog meer roodwit overheersen nu ook de Markt en andere delen van de stad. Fans verwelkomden op viaducten bij toegangswegen de spelersbus.

De officiële huldiging, inclusief rondtocht met platte kar, staat pas voor morgen gepland. Toch werd de selectie van PSV meteen na aankomst in Eindhoven vanavond al korte tijd uitbundig toegejuicht. Daarna vertrokken de spelers naar een besloten feest van de club.

Spelers van PSV beklimmen in Eindhoven de spelersbus onder toejuichingen van hun supporters

Op het station van Eindhoven hield de ME enige tijd de voetgangerstunnel onder het spoor gesloten. Volgens de politie zaten er regionale fans van Ajax en Feyenoord in aankomende treinen.

De ME was toch al aanwezig, aldus de politie, en werd uit voorzorg ingezet om ongeregeldheden te voorkomen omdat bij het station ook het PSV-supporterscafé De Aftrap is gevestigd. Tot confrontaties kwam het niet en na enige tijd ging de tunnel weer gewoon open. De politie zegt dat niemand is aangehouden.

Echte schaal

De officiële kampioensschaal was vanmiddag in Doetinchem: de KNVB had de kans dat Ajax kampioen zou worden groter ingeschat. Daardoor stonden de feestende PSV-spelers in Zwolle met een replica van de schaal te zwaaien.

Vanavond kwam de echte schaal alsnog bij PSV terecht. Na telefonisch contact spraken een KNVB-official en PSV af op een parkeerplaats bij Ravenstein. Daar werd de schaal uit de kofferbak gehaald en aan Luuk de Jong overhandigd, zodat PSV vandaag de échte prijs mee naar Eindhoven kon nemen.

PSV krijgt originele kampioensschaal overhandigd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl