Davy Klaassen
NOS Voetbal

Klaassen beleeft 'zwaarste moment uit loopbaan'

Op de slotdag de titel verspelen door gelijk te spelen bij De Graafschap, dat hakt er flink in bij Ajax. Aanvoerder Davy Klaassen spreekt zelfs van het zwaarste moment uit zijn loopbaan.

"Ja, zeker weten. Ik voel vooral woede, dat we het toch weggeven. Waarom we het weggeven? Beetje rare vraag, kan ik geen antwoord op geven. We drukten wel door, maar we drukten niet af."

Klaassen: zwaarste moment uit mijn loopbaan

Klaassen trof een De Graafschap dat flink aanzette, ook al stond er voor de Doetinchemmers niks meer op het spel. "Ik had niet verwacht dat ze zoveel druk zouden zetten. Maar na de 1-0 voor ons dacht ik: het zit wel goed."

Veltman vond Ajax niet scherp

Maar het kwam niet goed. Sloeg de spanning soms toe bij Ajax? Joël Veltman: "Er is wat meer spanning, ja. Je ziet dat je niet tot voetballen komt. Maar ik bedoel: wij zijn Ajax, we moeten hier gewoon winnen."

Veltman gaat verder: "Ik vond ons niet scherp. Dat vindt iedereen gek, ja. Het geloof zakte naar beneden."

'Dat je het hier verspeelt..., eeuwig zonde'

Nu moeten ze bij Ajax heel volgend seizoen weer horen dat PSV de landskampioen is. "Dat doet nu al pijn", zegt Veltman. "Dat je hier het kampioenschap verspeelt, dat is eeuwig zonde. We moeten ons schamen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl