Davy Klaassen kan het niet geloven: geen kampioen

Ajax geeft landstitel op slotdag uit handen

Ajax heeft op de slotdag van de eredivisie het landskampioenschap uit handen gegeven door met 1-1 gelijk te spelen bij De Graafschap. PSV ging er met de titel vandoor door met 3-1 te winnen bij PEC Zwolle.

Ajax kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Amin Younes, maar tien minuten na rust zorgde Bryan Smeets voor de gelijkmaker.

• ANP Pro Shots
    Anwar El Ghazi wordt getroost door spelers van De Graafschap
    Mike van der Hoorn en Joel Veltman balen na de 1-1
    Vincent Vermeij en Mike van der Hoorn

In het eerste kwartier van de wedstrijd was De Graafschap al dicht bij een doelpunt via een schot uit de draai van Vincent Vermeij. Daarna kwam Ajax los en dat mondde al snel uit in een doelpunt. Younes krulde fraai de 0-1 binnen.

Arek Milik en Vaclav Cerny misten nog opgelegde kansen en ook kort na rust liet Ajax weer kansen liggen op de bevrijdende tweede treffer. Echter, in plaats daarvan was daar plots de 1-1. Smeets schoot van buiten de zestien beheerst raak.

Bryan Smeets (l) scoort en drukt Ajax in mineur
    Amin Younes

Het lukte Ajax daarna niet om De Graafschap echt de duimschroeven aan te draaien. De thuisploeg moest terug, maar wankelde niet, ook niet toen de Amsterdammers Mike van der Hoorn in de punt van de aanval posteerden.

Bij een counter kort voor tijd kwamen drie spelers van De Graafschap nog tegenover één Ajax-verdediger te staan. Extra zout in de wonde bleef de Amsterdammers echter bespaard.