Niki Terpstra onderweg in Parijs-Roubaix
NOS Wielrennen

Terpstra en Viviani naar het ziekenhuis

Voor Niki Terpstra en Elia Viviani eindigde de 114de editie van Parijs-Roubaix in het ziekenhuis. Terpstra wordt maandag verder onderzocht. De Nederlander van Etixx-QuickStep viel en heeft last van zijn linkerknie.

Zondag stelden de artsen vast dat hij een bloeduitstorting op zijn knie heeft, maandag moet duidelijk worden of er meer aan de hand is met de Nederlands kampioen op de weg.

Terpstra dook een kleine 50 kilometer voor de finish in het gras nadat Fabian Cancellara vlak voor hem ten val kwam. "Ik stond op, maar voelde dat het niet ging'', zei de Nederlander, die in het gras ging zitten en in een ambulance naar het ziekenhuis in Roubaix werd gebracht.

"Ik zat lekker in de koers en de ploeg deed het goed'', vertelde hij achteraf. De val werd volgens hem veroorzaakt door een korte strook modder op de kasseien. De Nederlands kampioen op de weg zou volgend weekend mogelijk de Amstel Gold Race rijden, maar dat plan lijkt nu van de baan.

Cancellara en Terpstra vallen, Sagan springt er overheen

Terpstra werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht om zijn gekwetste knie te laten bekijken. Het is nog onduidelijk wat er aan de knie mankeert, maar volgens zijn broer Mike Terpstra lijkt de schade mee te vallen.

Aanrijding met motor

Ook Elia Viviani van Team Sky is overgebracht naar het ziekenhuis. De Italiaan moest in de remmen knijpen voor een valpartij en werd vervolgens van achteren aangereden door een motor.

Volgens Viviani's ploegleider Servais Knaven vallen de verwondingen van de Italiaan mee. "Het ziet er niet ernstig uit, maar je weet nooit.''

Koersdirecteur Thierry Gouvenou had al contact met Team Sky. "Hij had een paar kneuzingen. De renner was boos, maar dat is begrijpelijk.'' Gouvenou ontkende dat de motorrijder gevaarlijk had gereden. "Hij remde en gleed uit."

Eind vorige maand kwam bij Gent-Wevelgem de Belgische renner Antoine Demoitié om het leven na een aanrijding met een motor. Ongelukken met motors bij wielerkoersen komen steeds vaker voor. Binnen de wielerwereld wordt daarom steeds meer aangedrongen op maatregelen om de veiligheid van renners te vergroten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl