Rio de Janeiro
NOS Sport

Studio Olympia: nog 123 dagen tot Rio

Met nog een half jaar te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws. Kortom, alles draait om Rio de Janeiro.

Een week na de teleurstelling van de Nederlandse waterpolovrouwen is het nu tijd voor de waterpolomannen. In de Italiaanse plaats Triëst speelt Oranje het olympisch kwalificatietoernooi, waar vier tickets voor Rio de Janeiro zijn te vergeven.

'Zolang er een kans is, moet je die grijpen'

Ook de concurrenten van de Nederlandse sporters komen aan bod in Studio Olympia. Verslaggever Martin Vriesema ging op bezoek bij olympisch kampioene zwemmen Missy Franklin.

Ze werd wereldkampioene in 2011 en daarna schitterde ze op de Olympische Spelen in Londen, in 2012. Met vier gouden en een bronzen medaille keerde ze terug naar huis. Nu heeft ze haar zinnen gezet op Rio de Janeiro.

Missy Franklin is nog steeds jong, maar wel volwassen

Jarenlang hebben ze getraind, oefeningen verfijnd en keihard gewerkt met maar één doel. Het ultieme doel: als team naar de Olympische Spelen. Hoewel verschillende turners, onder wie Epke Zonderland, niet helemaal fit zijn, breekt nu de cruciale fase aan voor de turnequipe van (plaatsvervangend) bondscoach Bram van Bokhoven.

Ondanks alle blessures hoopt turnploeg op Rio

De paralympische atleten moeten nog iets langer wachten op hun Spelen. Nog 157 dagen voordat de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro beginnen. In Studio Olympia stellen de Nederlandse kandidaten zich voor. Deze week: paralympisch wheeler Kenny van Weeghel.

Even voorstellen: Kenny van Weeghel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl