NOS Sport

Jeugdsterretje Missy Franklin is nu volwassen

Missy Franklin is nog steeds jong, maar wel volwassen

Ineens was ze daar. Ze werd wereldkampioene in 2011 en daarna schitterde ze op de Olympische Spelen in Londen, in 2012. Met vier gouden en een bronzen medaille keerde ze terug naar huis: de Amerikaanse zwemster Missy Franklin.

De pas 20-jarige zwemster werd al snel de vrouwelijke Michael Phelps genoemd. Door haar prestaties en enthousiasme is ze populair in de Verenigde Staten. Maar Franklin koos ervoor om niet meteen profzwemster te worden. In plaats van te bezwijken voor het grote geld, besloot ze eerst te gaan studeren aan de universiteit van Californië.

Onafhankelijk zijn

"Studeren is zo belangrijk voor je ontwikkeling", aldus Franklin. "Het is zo anders om op jezelf te gaan wonen, je leert er veel over jezelf: hoe het is om onafhankelijk te zijn."

Inmiddels is ze prof en in voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Ze wil zich daar van haar beste kant laten zien, want 2015 was niet haar jaar. Ze sukkelde met haar rug en kon niet uitblinken op de WK. Franklin: "Ik wil inspireren, daar doe ik het allemaal voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl