Rio de Janeiro
NOS Sport

Studio Olympia: nog 130 dagen tot Rio

Met nog een half jaar te gaan tot de start van de Olympische Spelen en nog iets langer tot de start van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro blikt de NOS in Studio Olympia elke week vooruit op de twee evenementen.

Er is aandacht voor de olympische kwalificatietoernooien, de concurrenten van de Nederlandse sporters en olympisch nieuws, kortom: alles draait om Rio de Janeiro. Voor Usain Bolt worden het de laatste Spelen. De Jamaicaanse atleet hoopt in Rio de Janeiro afscheid te nemen met drie gouden medailles.

Bolt wil 200 meter lopen onder 19 seconden

De olympische droom van de waterpolovrouwen viel zaterdag in duigen. Net als vier jaar geleden wist Oranje zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Maar, wat de waterpolovrouwen niet lukte, kreeg schermer Bas Verwijlen wel voor elkaar: een startbewijs voor de Spelen verdienen. De 32-jarige Verwijlen moest het in zijn kwalificatietraject doen zonder de financiële steun van NOC*NSF. Maar, hij had wel de morele steun van zijn vader.

Verwijlen trekt geen lange neus naar schermbond

Een grote groep Nederlandse sporters en teams heeft zich ook al verzekerd van een startbewijs voor de Spelen. De NOS zet de andere gekwalificeerden op een rijtje.

Ook de concurrenten van de Nederlandse sporters komen aan bod in Studio Olympia. Verslaggever Martin Vriesema ging op bezoek bij olympisch kampioene Missy Franklin.

Ze werd wereldkampioene in 2011 en daarna schitterde ze op de Olympische Spelen in Londen, in 2012. Met vier gouden en een bronzen medaille keerde ze terug naar huis. Nu heeft ze haar zinnen gezet op Rio de Janeiro.

Missy Franklin is nog steeds jong, maar wel volwassen

De paralympische atleten moeten nog iets langer wachten op hun Spelen. Nog 163 dagen voordat de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro beginnen. In Studio Olympia stellen de paralympiërs zich voor. Deze week: paralympisch atlete, Fleur Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl