NOS Voetbal

Thesker beleeft 'ongelooflijke' rentree na zware tijd

Thesker: dit is echt ongelooflijk

"Als iemand dit van tevoren had gezegd, had ik gedacht dat iemand me voor de gek wilde houden." Het is de eerste reactie van verdediger Stefan Thesker na zijn indrukwekkende rentree bij FC Twente in het eredivisieduel met AZ (2-2).

De 24-jarige Duitser was verantwoordelijk voor de twee doelpunten van Twente. En dat nog wel in zijn eerste wedstrijd voor Twente sinds in februari bij hem een tumor werd verwijderd. "Dit is het mooiste wat er kan gebeuren na zo'n ziekte, ik kan het nog steeds niet begrijpen", zei hij. "Het is ongelooflijk."

Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft Thesker begeleid in de afgelopen zware periode. Hij zat met kippenvel te kijken naar de ongelooflijke prestatie van de speler. "Meer dan kippenvel", aldus Van Leeuwen. "Ik moest mijn wangen wel even afvegen. Van ontroering. Dit leek op een epische Amerikaanse sportfilm. Alleen als het niet echt gebeurd was, zou je zeggen dat de ontknoping wel een beetje overdreven was."

Thesker keek terug op een zware tijd voor hem en zijn familie. "De eerste dagen denk je helemaal niet aan voetbal. Maar, toen ik wist dat ik weer mocht voetballen, richtte ik me op mijn rentree en revalidatie."

"Ik ben erg blij met hoe ik ontvangen werd door de fans en mijn medespelers. Hiervoor doe je het, maar ik heb nog een paar dagen nodig om het echt te begrijpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl