De spelers van FC Twente steunen hun ploeggenoot
NOS Voetbal

Tumor verwijderd bij Twente-speler Thesker

Bij FC Twente-speler Stefan Thesker is afgelopen dinsdag tijdens een operatie een tumor verwijderd, zo laat de club uit Enschede zaterdag weten. De operatie verliep zonder complicaties. De 24-jarige verdediger werd vrijdag uit het ziekenhuis in het Duitse Ahaus ontslagen. De duur van zijn herstelperiode is nog onduidelijk.

Eind januari maakte Twente bekend dat Thesker, voormalig jeugdspeler van Twente, het seizoen op huurbasis afmaakt in Enschede. Voor zijn debuut tegen FC Utrecht (3-1) werd de tumor ontdekt, maar na overleg met de medische en technische staf besloot Stefan Thesker de wedstrijd toch te spelen.

'Persoonlijk drama'

“Een persoonlijk drama voor Stefan en zijn familie”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. “Dat hij onmiddellijk geopereerd moest worden, geeft de ernst van de situatie weer. Iedereen op de club is zwaar aangeslagen en we zullen Stefan en zijn familie waar mogelijk ondersteunen.”

Thesker maakte in 2006 de overstap van de jeugdopleiding van Schalke 04 naar de jeugd van Twente. In 2009 debuteerde de Duitser voor Jong FC Twente en begin 2011 kwam hij een half seizoen op huurbasis uit voor Fortuna Sittard. In januari 2012 verkaste hij naar Hoffenheim en hij vervolgde zijn loopbaan bij Hannover 96 en Greuther Fürth.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl