Konstantinova (midden) in actie op de shorttrackbaan ANP

De lijst met atleten die betrapt zijn op het gebruik van het verboden middel meldonium groeit snel. Naast bekende topsporters als Maria Sjarapova, Pavel Koelizjnikov en Semen Jelistratov lopen meer sporters tegen de lamp.

Een Georgische worstelaar die zilver won op de Spelen van Londen in 2012 is eveneens betrapt op het gebruik van meldonium: Davit Modzmanasjvili. Hij is om die reden voorlopig geschorst, maakte de worstelbond van zijn land bekend.

Ook shorttrackster Jekaterina Konstantinova liep tegen de lamp bij een dopingcontrole. De Russin won dit jaar zilver bij de EK shorttrack in Sotsji.

Volleyballer

Eerder werd bekend dat de Russische volleybalinternational Alexander Markin, winnaar van het brons op de Europese Spelen in Bakoe, meldonium zou hebben gebruikt.

Voordat Sjarapova maandag bekendmaakte in de fout te zijn gegaan, werden onder anderen atlete Abeba Aregawi, wielrenner Edouard Vorganov en kunstschaatsster Jekaterina Bobrova betrapt op het middel dat sinds 1 januari op de verboden lijst staat.

STER reclame