Faber sluit overgang naar Groningen niet uit

Volgens NEC-directeur Bart van Ingen is er geen ruis meer op de lijn tussen hem en Ernest Faber. Dat betekent echter niet dat de hoofdtrainer van de Nijmegenaren de mogelijkheid om naar FC Groningen te gaan, laat lopen.

"Eerst NEC vrijdag laten winnen van Excelsior", antwoordt Faber op de vraag of hij na dit seizoen bij NEC blijft. "We kunnen de play-offs nog halen. Daarna kijken we wel verder. Er wordt in ieder geval weer over voetbal gepraat in Nijmegen. Dat hebben we de laatste weken nagelaten."

Gesprekken

Buiten de interesse van Groningen (volgens AD Sportwereld hebben beide partijen al twee gesprekken gevoerd), lijkt Faber ook door alle perikelen rondom Christian Santos geen toekomst meer voor zichzelf te zien bij NEC.

Omdat topscorer Santos zijn contract weigerde te verlengen, mocht Faber de Venezolaanse spits niet meer opstellen van de directie. Dat zorgde voor een hoogoplopende conflict, waarna Faber uit het technisch hart van NEC stapte.

Clubkanaal

Van Ingen liet gisteren op het clubkanaal voor het eerst van zich horen. "De verhouding tussen de staf, directie en het technisch hart is prima. Je hoeft geen polonaise te lopen om succesvol te zijn. Ik wil Ernest graag hier houden."

Zijn het gemeende woorden of woorden die bedoeld zijn om de prijs van Faber op te drijven? Het woord is hoe dan ook aan Groningen.

STER reclame