Ernest Faber ANP Pro Shots

“Ik zeg er niks over, er is genoeg over te lezen en te horen. Ik ga er geen uitspraken meer over doen”, zo klonk het bij NEC-trainer Ernest Faber. Geen woord wil hij zeggen over de scheuring in het technische hart van de Nijmeegse ploeg en een eventueel vertrek naar Groningen.

Donderdag besloot Faber uit het technische hart van NEC te stappen, mede door onenigheid over het wel of niet opstellen van clubtopscorer Christian Santos. De spits wil zijn contract niet verlengen en mag komende zomer gratis de deur uit, terwijl een dure spits, Mihai Roman, op de bank zit. 

Dus vond de directie dat Faber de dure Roman op moest stellen, in plaats van de scorende Santos.

Uiteindelijk stelde Faber zijn topscorer gewoon op, maar dat zorgde wel voor een breuk met de technische kant van de club. Daarop volgt een bericht van FC Groningen, die in Faber een opvolger voor Erwin van Looi ziet.

Christian Santos op de bank tijdens het duel met De Graafschap ANP Pro Shots

Rustige selectie

Maar eerst zit Faber nog op de bank bij NEC, dat zaterdag in Friesland speelt tegen Heerenveen. De ploeg van Faber staat nu verrassend achtste maar heeft de laatste drie wedstrijden maar een punt gepakt. Faber moet de ploeg weer op de rails zien te krijgen, ondanks de commotie rond de selectie. 

“Intern is het niet zo onrustig als dat men zegt. De jongens hebben het er niet zo veel over, kunnen hun ding doen en trainen goed.” zegt Faber tevreden. “Ze laten niet zien dat ze er last van hebben. Het belangrijkste is om zaterdag resultaat te halen.”

Christian Santos en Ernst Faber ANP Pro Shots

De lat

Met de achtste plek en maar drie punten achterstand op de nummer drie doet de promovendus het uitermate goed. “Ons doel is het linkerrijtje”, spreekt de trainer uit Eindhoven de ambities uit. 

“Gezien de stand en de resultaten van de eerste helft van het seizoen moet wij dat aankunnen met deze kwaliteiten, ook al vallen er misschien soms spelers weg door blessures”. Toch gaat de ploeg de resterende 11 wedstrijden nog flink aan de bak moeten. 

“Het zal spannend worden”, denkt Faber. “Er komen andere krachten op het team, andere krachten op de club. Heel mooi om mee te maken en leerzaam voor de groep. Het gaat een interessante tijd worden.”

STER reclame