NOS Voetbal

Nog geen Keizer-effect bij Cambuur

Keizer: vandaag verloren, de competitie nog niet

Fritz Korbach, een van zijn beroemde voorgangers in Leeuwarden, stond erom bekend. Maar een Marcel Keizer-effect was zaterdagavond in Enschede ver te zoeken. SC Cambuur begon aardig tegen FC Twente, maar riep het onheil over zichzelf af.

"Dit is geen goed debuut, want we hebben niet gewonnen", erkende Keizer na de 3-0 nederlaag. "Ik vond ons vooral heel slordig aan de bal. Dan kun je geen kansen creëren. En dat je geen passes in de breedte moet geven, dat weet Wessel (Dammers, red.) zelf ook wel. Dat kan niet in de eredivisie."

Inzakken

In vergelijking met zijn voorganger Henk de Jong stuurde Keizer zijn ploeg met een behoudende 5-3-2 het veld in. Na rust probeerde hij de bakens te verzetten door met drie spitsen te spelen, maar dat bood geen soelaas. "We hebben iets meer ingezakt en ons gericht op een snelle omschakeling. Dat ging aardig. Maar we waren gewoon te slordig."

De competitie is nog niet verloren.

Cambuur-trainer Marcel Keizer

SC Cambuur gaat als hekkensluiter de laatste tien duels in. "Ik heb net in de kleedkamer gezegd: vandaag hebben we verloren, maar de competitie nog niet", aldus de strijdbare Keizer.

"Vanaf nu moeten we elke wedstrijd winnen. Zeker thuis, dus ook tegen PEC Zwolle. Ik geloof dat PEC het hartstikke goed doet, dus dat zal lastig zat worden. We moeten karakter tonen. Dat is best lastig, maar dat gaat komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl