Cambuur-spelers Kevin van Veen en Furdjel Narsingh weten het ook niet meer tegen FC Twente

Cambuur wint ook niet onder Keizer

Marcel Keizer heeft het tij bij SC Cambuur nog niet kunnen keren. De Friezen verloren onder de nieuwe trainer op bezoek bij FC Twente met 3-0 en bleven daardoor op de laatste plaats in de eredivisie staan.

Het begin van de bezoekers was nog bemoedigend. Cambuur startte weliswaar met een versterkte verdediging, maar kwam er af en toe aardig uit en creëerde een paar kansjes. De afwerking was alleen niet om over naar Leeuwarden te schrijven.

Twente - dat de laatste drie duels won - liet aanvankelijk weinig zien. De tegenstander was echter niet te beroerd de helpende hand toe te steken: Wessel Dammers leverde de bal knullig in bij Hakim Ziyech, de Marokkaan kon simpel door de defensie slalommen, waarna zijn schotje door Marvin Peersman over de doellijn werd geholpen.

  • ANP
    Hakim Ziyech was tegen SC Cambuur belangrijk in de vierde zege van FC Twente op rij
  • ANP
    Jerson Cabral tekende met een afstandspegel voor de mooiste treffer namens FC Twente tegen SC Cambuur
  • ANP
    Marcel Keizer kende een teleurstellend debuut als trainer van SC Cambuur

Prachtige goal

Na een half uur verdubbelde Jerson Cabral de score. De vleugelspeler maakte onlangs sinds jaren weer een goal met een mislukt schot; dit keer poeierde hij de bal op prachtige wijze hoog in de verre hoek. Cabral was wellicht zo vol van zijn mooie goal, dat hij in het vervolg bijna geen bal meer goed raakte.

Keizer probeerde in de tweede helft met een reeks positiewisselingen het spel van de Tukkers te ontregelen. Dat lukte niet. Twente bleef de minst slechte ploeg en had de score makkelijk kunnen uitbreiden. Dat gebeurde uiteindelijk in de extra tijd. Ziyech scoorde vanaf de stip met een prachtig wippertje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl